Na kérem, itt egy igazi klasszikus Edemeftől, ami 1997-ben a brit top 20-ba került, emellett feldolgozták egy páran.
A hétvégén főztem. Tegnap kuszkuszt. Be kell valljam, most először készítettem kuszkuszt, hogy miért, nem tudom. Eddig eszembe sem jutott, de ezután bepótolom a lemaradásomat. A legegyszerűbb köret a világon - persze csak akkor, ha nem akarjuk a tökéletes kuszkuszt kapni, például így.
Én nem akartam így elsőre a tökéleteset, megelégedtem a földi halandók számára ehetővel. 20 percre forró vízbe teszed, és kész, megdagad, magába szívja a vizet. 30 dkg-hoz adtam én 6 dl forrásban lévő vizet, és szerintem tökéletes lett.
Hideg salátát akartam azonban, így lehűtöttem. De amit hozzátettem, attól lett teljes jogú köret. Fokhagymát (5 gerezd), és apróra vágott gyömbért (3 dkg), nagy lángon, fél percig, aztán lilahagymát (2 kisebb fej), azt is fél percig pirít. Csíkokra vágott paprikát (2 db), szintén fél perc, és végül a paradicsomot (5 kisebb fej, de nem koktélparadicsom), csak átmelegítettem a parit. Ezt hozzákevertem a kuszkuszhoz, és végül belekevertem még zöld olivabogyót, lehűtöttem, és kész is volt a hűsítő köret. Én garam masalás joghurtba pácolt csirkemellet készítettem mellé, de a kettő együtt szerintem nem működött, inkább egy kis chayenne-borsos hússal tudnám elképzelni ezt, de mindenképpen valamilyen szószosabbal, hogy lehessen a kuszkuszra is tenni belőle, hogy jobban csússzon.
Egyetek kuszkuszt, döbbenetesen egyszerű, és finom.