Liquid drumandbass

Oysterzene

Oysterzene

Utolsó kommentek:

Sonocomodo 2011.05.04. 11:06:10

egyszer kipróbálom. de vajon mikor iszunk meg egy fröccsöt?

Bejegyzés: Burritoszerű vacsora

oyster · http://irodaebed.blog.hu 2011.05.04. 10:57:10

@Sonocomodo: OK, köszi a jótanácsot, a kenegetést kipróbálom.
Azóta készítettem mandarin palacsintát, ami összehasonlíthatatlanul jobb állagú lett, egyébként pedig teljesen jellegtelen, de a kínai kacsához nagyon jól illett.
buvosszakacs.blog.hu/2007/07/12/tokeletes_pecsenye
itt van leírva a cikkben. És tényleg nagyon jó lett, hülezedtek a családtagok.

Bejegyzés: Burritoszerű vacsora

Sonocomodo 2011.05.04. 10:45:34

Én a házi gyros pitával jártam így. mármint hogy elszomorítóan kemény lett. Ha sütés közben kicsit kenegeti vagy beáztatja az ember tejbe akkor javul az állaga. A zene meg kellemetes.

Bejegyzés: Burritoszerű vacsora

LiFeX 2010.09.16. 14:19:13

A kellemes csalódásban abszolút egyetértünk. Jó volt látni a sok mászkáló, borral ismerkedő embert/fiatalt/külföldit.. bár ilyenkor mindig találkozik az ember a "másik fajtával" is, értsd: fontoskodó, minden üveg bort lefotózó, mindenkit névről ismerő, bennfenteskedő f..*.. szóval polgártárssal.
Én is Hozzátok hasonlóan kezdtem, sok fehér és rosé, aztán a végére egy kis vörös. Bár voltam szombaton és vasárnap is.. a szombati esőben kicsit jobban csúszott a bor, vasárnap már csak óvatosan kóstolgattam (másnap meló ugye =).
Mostanában abszolút Szekszárd a kedvenc, mivel júniusban egy igen jól sikerült hosszú hétvégét töltöttünk ott, belátogattunk, elbeszélgettünk magával Heimann Zoltánnal és Bodri Istvánnal is pl.. igazi jó házigazdák, vendéglátók mindketten. Tehát nem maradt ki most sem a Heimann Viognier és a Fuchsli (az egyik kedvencünk, fröccsnek is zseniális), Bodrinál szinte mindent végigittunk a könnyedebb szortimentből, volt Kati, Rozi, Orsi, SB és Olasz Selection. Szerintem zseniális a 2 utóbbi.. az Olasz egy kicsit talán túl fás, mondjuk nem véletlen, 1/3-ada elsőtöltésű barrique-ban volt.. valószínűleg most ez volt a cél, de a sauvignon blanc mesteri.
Most Villányt kicsit mellőztük, csak a Polgáréknál ittunk 1-1 Sillert és Ficánkát (ez egy új Siller rosé habzóbor, szerintem kellemes, igazi nyári, koraőszi darab), Eger is nagyjából kimaradt, egy Demeter 1/2 8 kivételével.
Voltunk még Lelovitsnál, ő is egy igen barátságos srác, még emlékezett a Bacchus-os, botrányba fulladt, ifjú villányi borászok kóstolójára =) ..és nem mellesleg szépek a vörösei is a rosé mellett.
Ami viszont nekem teljesen új volt, egyrészt a Kárpát-medencei borászok, itt kóstolgattunk mindent vegyesen, általában kifejezetten jó borokat.. és Luka Enikő. Na őt tudom még ajánlani.. ha jól emlékszem nem olcsók a borai, viszont kifejezetten jó ivású, de tartalmas vörösök.
..alig várom a következő lehetőséget, amikor lehet menni muslincáskodni =)

Bejegyzés: Kicsit repültünk...

oyster · http://irodaebed.blog.hu 2010.08.26. 00:10:53

Ja, és köszi a biztatást.

Bejegyzés: Burritoszerű vacsora

oyster · http://irodaebed.blog.hu 2010.08.26. 00:09:20

Jónak tűnik, már fenem a fogam egy chilis babra, leírom a tapasztalataimat mindenképpen...

Bejegyzés: Burritoszerű vacsora

LiFeX 2010.08.25. 23:31:46

Ha már mexikói kajálda (bár ez sem olcsó), tudom ajánlani a IX. kerületben a Tompa utca - Angyal utca sarkán a Mezcal éttermet. Régen, amíg arrafelé laktunk, ettünk ott párszor.. szerintem ők a legjobbak.

Apropó, múltkor a Körös-Torkin egyik nap chilisbab volt, bográcsban készült, bár egyszerűen (fűszerkeverék, konzerv cuccok), de nagyszerű lett:
- 5 fej vöröshagyma apróra vágva
- 3 kg darált sovány marhahús
- 4 konzerv hámozott, darabolt paradicsom
- 3 konzerv vörösbab
- 3 konzerv chilisbab
- 3 konzerv kukorica
- 2 zacsi chili con carne fűszerkeverék
- plusz egy kis utánafűszerezés
Egyszerűen nem lehetett abbahagyni.. friss fehér kenyérrel, és Jásdi csopaki fehér fröccsel kísérve.

..amúgy eddig tetszik a munkásság, csak így tova!

Bejegyzés: Burritoszerű vacsora

LiFeX 2010.08.23. 12:29:36

Ezt még így a hosszú, megterhelő Aug. 20.-ai hosszú hétvége után is jó volt olvasni!
Mi is nemrég jöttünk vissza Horvátországból (Senj, Kvarner-öböl), ugyanúgy ment a grillezett tintahal mángoldos krumplival, fokhagymás-petrezselymes mártással.. 3szor ettem 4 nap alatt, mindig zseniális volt!
..amúgy, ha maga készíti az ember, fel kell kötni a gatyót. Nekem volt, hogy sikerült, Jesoloban, tavaly, egy bizonyos fajta tintahalból, vízzel teli lábossal "vasalva", serpenyőben, és volt, hogy nem sikerült, Cesenaticoban, másik fajta tintahalból, ugyanazzal a technikával. Még nem tudom, miben rejlik a titka, nem sok lehetőségem van gyakorolni. =)
Ha meg nagy ritkán hazatér az ember, akkor Pinyóék lángosában általában nem lehet csalódni, bár nekem vannak egyéb kedvenc helyeim is. Majd egyszer elhelyezem őket a balaton-parti gasztro-térképen.. ;P

Bejegyzés: Horvátországi utunk
süti beállítások módosítása