Eléggé elfoglalt vagyok, így a nyáron kevesebb bejegyzés várható. A hatalmas melegben egy lazább, régi, nagy-nagy klasszikust. Nagyon alap, és kellemes.
No, meg egy recept.
A hétvégén felhoztuk a hűtő teljes tartalmát, és így hétfőn kellett kezdeni valamit a másna épp lejárni készülő túróval. Volt még rengeteg paprika, paradicsom, még mindig volt a húsvétkor lefagyasztott, ám azóta felengedett nyers füstölt tarja, illetve kaptunk még tényleg nagyon finom füstölt-fött császárt.
No, ezekből egészen egyértelmű, hogy egy túróval töltött zöldség-előétel lett belőle.
A szalonnaszerűségeket apró kockákra vágtam (kb. 15 dkg), elkezdtem pirítani, félidőben hozzátettem 2 dkg vajat (ennyi volt csak), majd két gerezd apróra tört fokhagymát, illetve egy kis fej apróra vágott lilahagymát.
EZeket összepirítottam, majd hozzákevertem a túróhoz (0,5 kg), egy csokor apróravágott petrezselyemmel együtt, három-négy evőkanál tejföllel lazítva az egészet. Belekevertem a paradicsom (2 db) belsejét kicsire darabolva (valahogy sikerült kivágni belőle).
No, ezután beletöltöttem a paprikákba (5 db), paradicsomokba, jól megtömtem, hogy szépen kitöltse. Persze kell még pici só, bors, bazsalikom. Nagyon jó, hűsítő előétel, ha nem visszük túlzásba a szalonnát és zsíradékot.
Ma megpróbálom rekonstruálni, de vettem tíz dkg juhtúrót is, ami talán csak feldobja, és nem nehezíti el teljesen.